ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)30 dag fasolki szparagowej50 dag makaronu świderkipasta z czarnych oliwekoliwa20 dag pomidorków koktajlowych2 puszki tuńczyka w olejuświeża bazyliasólpieprzSałatka ze świderków i tuńczyka - sposób przygotowania: Fasolkę oczyszczamy i gotujemy razem ze świderkami al dente, w dużej ilości gorącej, osolonej wody. Odcedzamy, polewamy zimną wodą, odcedzamy ponownie i mieszamy z dwiema kopiastymi łyżkami pasty z oliwek i dwiema łyżkami oliwy. Dodajemy pomidory, umyte i przekrojone na pół, odcedzonego i pokruszonego tuńczyka, liście bazylii, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, a jeżeli trzeba, dodajemy jeszcze trochę oliwy.Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?
posiekane żółtka. Autor: Maria Szkop Zobacz również inne przepisy na dania z tuńczykiem z puszki: Tuńczyk z ryżem i papryką Sałatka ze świderków i tuńczyka Pasta z tuńczykiem Mus z tuńczyka Kotleciki z tuńczyka Roladki z papryki nadziewane tuńczykiem Quiche z tuńczykiem Łatwy przepis na sałatkę z tuńczykiemPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu