ßßß
 
            
         Składniki:5 – 8 porcji300 g zielonej soczewicy1 cebula3 cm świeżego imbiru2 żabki czosnku2 małe bakłażanyporcja pasty rogan joshRogan josh1 zielone chili1 czerwona papryka, pieczona1 łyżka kurkumy2 łyżki pomidorowego przecieru3 cm świeżego imbiru2 ząbki czosnku2 łyżki oleju1 doniczka świeżej kolendry1 łyżka nasion kminu rzymskiego1 łyżka nasion kolendry1 łyżeczka nasion czarnego pieprzu1 l warzywnego bulionuDodatkowonaan z patelniszafranowy ryż
Składniki:5 – 8 porcji300 g zielonej soczewicy1 cebula3 cm świeżego imbiru2 żabki czosnku2 małe bakłażanyporcja pasty rogan joshRogan josh1 zielone chili1 czerwona papryka, pieczona1 łyżka kurkumy2 łyżki pomidorowego przecieru3 cm świeżego imbiru2 ząbki czosnku2 łyżki oleju1 doniczka świeżej kolendry1 łyżka nasion kminu rzymskiego1 łyżka nasion kolendry1 łyżeczka nasion czarnego pieprzu1 l warzywnego bulionuDodatkowonaan z patelniszafranowy ryż Przygotuj roganPokrój czebulę, czosnek i imbir w kostkę. Zeszklij na oleju i dodaj opłukaną soczewicę. Podsmaż przez 2 minuty. Przygotuj rogan josh. Oczyść chili z pestek i pokrój. Pokrój obrany imbir i czosnek. Umieść wszystkie składniki w naczyniu lub blenderze i zmiksuj. Nasiona kminu rzymskiego, kolendry i pieprzu upraż na suchej patelni, a następnie zgnieć w moździerzu. Dodaj do pasty curry i wymieszaj. Dodaj pastę do soczewicy. Wlej bulion, posól i gotuj curry pod przykrywką przez około 30 minut. Ļokrój bakłażana w dużą kostkę, posól i odstaw na 20 minut. Odciśnij z wody i usmaż na oleju. Dodaj bakłażan do curry i zagotuj. Jeśli curry jest za gęste dodaj więcej bulionu lub wody.Polecane przepisyIndyjski gulasz dahlGulasz z soczewicy i przepis miesiącaVegetariańskie curry z bakłażanem i fasolą black eye
Przygotuj roganPokrój czebulę, czosnek i imbir w kostkę. Zeszklij na oleju i dodaj opłukaną soczewicę. Podsmaż przez 2 minuty. Przygotuj rogan josh. Oczyść chili z pestek i pokrój. Pokrój obrany imbir i czosnek. Umieść wszystkie składniki w naczyniu lub blenderze i zmiksuj. Nasiona kminu rzymskiego, kolendry i pieprzu upraż na suchej patelni, a następnie zgnieć w moździerzu. Dodaj do pasty curry i wymieszaj. Dodaj pastę do soczewicy. Wlej bulion, posól i gotuj curry pod przykrywką przez około 30 minut. Ļokrój bakłażana w dużą kostkę, posól i odstaw na 20 minut. Odciśnij z wody i usmaż na oleju. Dodaj bakłażan do curry i zagotuj. Jeśli curry jest za gęste dodaj więcej bulionu lub wody.Polecane przepisyIndyjski gulasz dahlGulasz z soczewicy i przepis miesiącaVegetariańskie curry z bakłażanem i fasolą black eye