ßßß Cookit - przepis na Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

Czasem przychodzi taki dzień, kiedy mamy ochotę zjeść taki domowy, pyszny obiadek. Z pulpetem, sosem i ziemniaczkami. I najlepiej jeszcze buraczkami na ciepło… Prawda?
Składniki
pulpety
0,5kg mięsa mielonego
1 jajko
0,5 torebki ugotowanego ryżu
trochę bułki tartej
1 mała cebula (posiekać w drobną kostkę)
domowa vegeta
sól (płaska łyżeczka)
pieprz
sos
3 marchewki (pokroić w plasterki)
1 cebula (cała)
1 pietruszka
kawałek selera
vegeta
sól
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
koperek
śmietana
mąka
świeża natka pietruszki
Sposób przygotowania
Krok 1
Wymieszać mięso z przyprawami, ryżem i jajkiem. Dosypać trochę bułki tartej i dodać odrobinę wody. Formować spore kulki i obtoczyć je w bułce tartej.
Krok 2
Nastawić wodę w garnku. Dodać pokrojone warzywa i doprawić przyprawami. Kiedy woda się zagotuje wrzucić pulpety. Gotować do miękkości. Dorzucić natkę pietruszki i koperek. Podgotować jeszcze i na koniec zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.0/ 10 (1 vote cast)
Pulpety w sosie koperkowym, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Podobne wpisy
Pulpety z brokułem
Karkówka pod leśnym runem
Schab duszony
Kiełbaski w chilli
Cepeliny mojej mamy
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/04/8224/pulpety-w-sosie-koperkowym