ßßß
 
            
         Łatwa zupa z curry i warzywami(4 porcje)Składniki:1 łyżka oleju roślinnego, np. rzepakowego1 cebula, pokrojona w drobną kostkę1 łyżeczka startego imbiru1 ząbek czosnku, drobno posiekany1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego2 łyżki czerwonej pasty curry750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego1 marchewka, obrana i pokrojona w plasterki150 g kalafiora pokrojonego na małe różyczki1 czerwona papryczka chili, drobno posiekana150 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej w 2 cm kawałki1/2 średniej cukinii, pokrojonej w kostkę150 g posiekanej kapusty100 g jogurtu naturalnego100 g śmietanki 18%sól i pieprz do smakulistki kolendry do podaniaPrzygotowanie:W średnim garnku rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia.Dodaj imbir wraz z czosnkiem, podsmaż przez chwilę i dodaj kmin rzymski, pastę curry, bulion i marchewkę, i gotuj przez 10 minut.Następnie dodaj kalafior, chilli, fasolkę szparagową, cukinię i gotuj kolejne 8-10 minut. Po tym czasie dodaj kapustę i podgrzewaj kolejne kolka minut, aż zmięknie.W międzyczasie, wymieszaj śmietankę z jogurtem i wlej pod koniec gotowania do zupy.Zdejmij z ognia, dopraw jeżeli to konieczne i podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą.Smacznego!
Łatwa zupa z curry i warzywami(4 porcje)Składniki:1 łyżka oleju roślinnego, np. rzepakowego1 cebula, pokrojona w drobną kostkę1 łyżeczka startego imbiru1 ząbek czosnku, drobno posiekany1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego2 łyżki czerwonej pasty curry750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego1 marchewka, obrana i pokrojona w plasterki150 g kalafiora pokrojonego na małe różyczki1 czerwona papryczka chili, drobno posiekana150 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej w 2 cm kawałki1/2 średniej cukinii, pokrojonej w kostkę150 g posiekanej kapusty100 g jogurtu naturalnego100 g śmietanki 18%sól i pieprz do smakulistki kolendry do podaniaPrzygotowanie:W średnim garnku rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia.Dodaj imbir wraz z czosnkiem, podsmaż przez chwilę i dodaj kmin rzymski, pastę curry, bulion i marchewkę, i gotuj przez 10 minut.Następnie dodaj kalafior, chilli, fasolkę szparagową, cukinię i gotuj kolejne 8-10 minut. Po tym czasie dodaj kapustę i podgrzewaj kolejne kolka minut, aż zmięknie.W międzyczasie, wymieszaj śmietankę z jogurtem i wlej pod koniec gotowania do zupy.Zdejmij z ognia, dopraw jeżeli to konieczne i podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą.Smacznego! English versionEasy curry and vegetable soup(4 servings)Ingredients:1 tablespoon of vegetable oil1 onion, diced1 teaspoon of fresh ginger, grated1 clove garlic, minced1/2 teaspoon ground cumin2 tablespoons red curry paste750 ml vegetable or chicken stock1 carrot, peeled and sliced150 grams of cauliflower cut into small florets1 red chilli, finely chopped150 g green beans, trimmed and cut into 2 cm pieces1/2 medium zucchini, diced150 g of chopped cabbage100 g of yoghurt100 g of creamsalt and pepper to tastecoriander leaves to servePreparation:In the medium saucepan heat the oil over medium heat, add onion and cook until translucent.Add ginger and garlic, cook for a minute and add the cumin, curry paste, stock and carrots, and cook for 10 minutes.Next add the cauliflower, chilli, green beans, zucchini and cook for 8-10 minutes. Add the cabbage and heat for a few minutes, until softened.In the meantime, mix the cream with yogurt and add mix into the soup.Remove from heat and season to taste if necessary and serve garnished with fresh coriander soup.Enjoy!
English versionEasy curry and vegetable soup(4 servings)Ingredients:1 tablespoon of vegetable oil1 onion, diced1 teaspoon of fresh ginger, grated1 clove garlic, minced1/2 teaspoon ground cumin2 tablespoons red curry paste750 ml vegetable or chicken stock1 carrot, peeled and sliced150 grams of cauliflower cut into small florets1 red chilli, finely chopped150 g green beans, trimmed and cut into 2 cm pieces1/2 medium zucchini, diced150 g of chopped cabbage100 g of yoghurt100 g of creamsalt and pepper to tastecoriander leaves to servePreparation:In the medium saucepan heat the oil over medium heat, add onion and cook until translucent.Add ginger and garlic, cook for a minute and add the cumin, curry paste, stock and carrots, and cook for 10 minutes.Next add the cauliflower, chilli, green beans, zucchini and cook for 8-10 minutes. Add the cabbage and heat for a few minutes, until softened.In the meantime, mix the cream with yogurt and add mix into the soup.Remove from heat and season to taste if necessary and serve garnished with fresh coriander soup.Enjoy! Share the post "Łatwa zupa z curry i warzywami / Easy curry and vegetable soup"
Share the post "Łatwa zupa z curry i warzywami / Easy curry and vegetable soup"



