ßßß
Przygotowanie:Włoszczyznę ,cebule i czosnek obieramy,myjemy,wkładamy do garnka wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi ,zalewamy wodą,gotujemy ok 40 min.W między czasie boczek kroimy w małą kosteczkę ,przesmażamy-zdejmujemy z patelni.Na tłuszczu z boczku smażymy na rumiano białe kiełbaski-zdejmujemy ,kroimy w plastry.Grzyby płuczemy,przelewamy wrzątkiem kroimy drobno.Z garnka wyjmujemy warzywa , wkładamy kiełbasę,boczek,grzyby oraz chrzan.Doprawiamy majerankiem ,sola i pieprzem.Gotujemy ok 25min na wolnym ogniu.Chwilę przed końcem gotowania śmietanę łączymy z mąką oraz wodą z żurku ,przelewamy do garnka,mieszamy.Z chlebków odkrawamy wierzch, wydrążamy środki ,jajka kroimy na pół.Do każdego chlebka wlewamy żurek oraz wkładamy jajko.Post navigation← Tak przygotowane jajka nadają się na ciepło lub zimo.Świetnie sie sprawdzą jako przystawka podczas świąt lub imprez.zapraszam:)Tak przygotowane roladki z pewnością możemy podać na uroczysty obiad,są bardzo smaczne i oryginalne. Zapraszam:) →