ßßß
Cookit - przepis na ryba z potrawką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
ryba z potrawką
Składniki
Filet rybny
Mintaj
Fasola szparagowa
Bób
Groszek zielony
Marchew
Cebula
Papryka żółta
Kalafior
Koperek
Przecier pomidorowy
Mąka
Sól
Pieprz
Cytryna
Czosnek
Olej
Wykonanie
Tak podana
ryba
to ciekawa i zdrowsza odmiana tradycyjnego smażonego fileta w panierce. Potrawa jest syta, zawiera wiele warzyw, a dzięki temu wiele witamin. Można podać z
ziemniakami
lub
ryżem
. Zimą można ją przygotować z
mrożonych warzyw
.Składniki:3
filety rybne
(np. z
mintaja
)200 g
fasolki szparagowej
1/2 szklanki
bobu
1/2 szklanki
zielonego groszku
1 duża
marchewka
1
cebula
1/2
żółtej papryki
1/4
kalafiora
koperek
2-3 łyżki
przecieru pomidorowego
2 łyżki
mąki
sól
pieprz
pieprz
cytrynowy
ząbek
czosnku
olej
do smażenia
Fasolkę
,
kalafior
pokrojony na małe kawałki,
groszek
i
bób
podgotować w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Wrzucić posiekaną
cebulę
i
czosnek
, Kiedy się zeszklą dodać
paprykę
pokrojoną w kostkę i plasterki
marchewki
. Dusić kilka minut, dodać podgotowane warzywa, dusić razem pod przykryciem.
Rybę
posypać
przyprawami
i obtoczyć w
mące
. Usmażyć na patelni. Warzywa przyprawić
solą
i
pieprzem
, dodać
przecier pomidorowy
i wymieszać. Podawać na ciepło.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/07/ryba-z-potrawka.html
Przepisy powiązane
Szczupak w warzywach na Wielki Piątek
Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.
Placuszki z marchewki i ziemniaków
Filety rybne po marynarsku
Sos pomidorowy z duszoną cukinią
Składniki powiązane (0)