Wykonanie

Lubicie kuchnię chińską? Moją polubicie ;-)A jak zrobicie danie sami-to już na pewno!Składniki:
pierś z kurczakacebulamarchewkizielona
fasolagrzybki mun
kiełki sojoweparę koszyczków
brokuł i
kalafioramakaron sojowyparę łyżek
sosu sojowegoszklanka
bulionu4-5 ząbków
czosnkukurkumaimbirpasta
curryczerwona paprykasól,
pieprzPokroiłam na cieniutkie kawałki
pierś z kurczaka.W miseczce wymieszałam je z
czosnkiem,
pieprzem,
solą,
kurkumą,
imbirem,pastą
curry i
papryką.Polałam
olejem i odstawiłam na 2 godziny do lodówki.W woku podsmażyłam pokrojoną
cebulkę z
kurczakiem.Przełożyłam je do miski i następnie smażyłammrożone całe
marchewki,zieloną
fasolkę i
grzybki mun.Podlałam
warzywa bulionem i smażyłam aż zmiękną.

Dodałam
brokuły,
kalafiora i usmażone wcześniej
mięso,podlewałam wszytko
bulionem, dodałam parę łyżek
sosu sojowego,
sól i
pieprz.

Na koniec smażenia wsypałam
kiełki sojowe.

Danie podałam z
makaronem sojowym.Spróbujcie .Smacznego!