Składniki:- ok. 250g makaronu do woka- 1 podwójny filet z kurczaka- 1 mały brokuł- 2 ząbki czosnku- kawałek świeżego imbiru- 2 łyżki oliwy- 1 cebula- 3-4 łyżki sosu sojowego- ok. 200ml bulionu- sól i pieprz- 1-2 łyżki ziaren sezamuSposób przygotowania:1. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Różyczki brokułów gotujemy kilka minut w osolonej wodzie, aż lekko zmiękną, gotowe odcedzamy.2. Do rozgrzanego woka wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, cebulę i starty imbir. Następnie wrzucamy pokrojonego na mniejsze kawałki kurczaka. Po 5 minutach smażenia wrzucamy wcześniej przygotowany makaron i brokuł, wlewamy bulion wymieszany z sosem sojowym, chwilę smażymy, aż płyn nam się zredukuje, wsypujemy sezam, można przyprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.