Wykonanie
Jakoś już znudziłam się tradycyjnymi obiadkami, a i czasu miałam niewiele. Aby zjeść coś wartościowego, a zarazem szybkiego w przygotowaniu,padło na
makaron z dodatkiem duszonych warzyw. Szybko, smacznie i syto. Polecam!
Składniki:1/2 kg
makaronu kokardki1 mały
brokuł1 mały
kalafior1 mała
czerwona papryka1
marchewka3-4 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnkusólpieprzWykonanie:Warzywa czyścimy, myjemy i kroimy na małe kawałki.
Brokuła i
kalafiora oddzielamy różyczki. Na dużej patelni rozgrzewamy
oliwę wrzucamy pokrojoną
marchewkę, przykrywamy i smażymy. Gdy lekko zmięknie dodajemy resztę warzyw, Przykrywamy i dusimy, Podlewając niewielką ilością
wody lub
bulionu warzywnego.Pod koniec doprawiamy
solą i
pieprzem oraz
czosnkiem.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy.Smacznego!