ßßß
 
            
        

 Składniki:1/2 kg makaronu kokardki1 mały brokuł1 mały kalafior1 mała czerwona papryka1 marchewka3-4 łyżki oliwy2 ząbki czosnkusólpieprzWykonanie:Warzywa czyścimy, myjemy i kroimy na małe kawałki. Brokuła i kalafiora oddzielamy różyczki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy pokrojoną marchewkę, przykrywamy i smażymy. Gdy lekko zmięknie dodajemy resztę warzyw, Przykrywamy i dusimy, Podlewając niewielką ilością wody lub bulionu warzywnego.Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy.Smacznego!
Składniki:1/2 kg makaronu kokardki1 mały brokuł1 mały kalafior1 mała czerwona papryka1 marchewka3-4 łyżki oliwy2 ząbki czosnkusólpieprzWykonanie:Warzywa czyścimy, myjemy i kroimy na małe kawałki. Brokuła i kalafiora oddzielamy różyczki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy pokrojoną marchewkę, przykrywamy i smażymy. Gdy lekko zmięknie dodajemy resztę warzyw, Przykrywamy i dusimy, Podlewając niewielką ilością wody lub bulionu warzywnego.Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy.Smacznego!