Wykonanie
HomeZUPYzupa gulaszowa z
pieczarkami
Przedstawiam Wam przepis na pyszną zupę gulaszową..Produkty:50 dag
wołowiny gulaszowej20 dag
pieczarek10 dag
smalcu domowej roboty ze skwarkami1 puszka
pomidorów1
marchew1
papryka czerwona1
cebula5 ząbków
czosnku2 łyzki
masła1 łyzka
słodkiej papryki1/2 łyżeczka
chili1/2 łyżeczki
majeranku1/2 łyżeczki
ziół prowansalskich2
liście laurowesól.
pieprz świeżo zmielony3 łyżki
mąkiWykonanie:
Mięso umyte obsuszone ,obsmażamy na
smalcu z każdej ze stron aż
białko. sie zetnie a
pory zamkną.ściągamy
mieso i na tym samym tłuszczu obsmażamy
pieczarki oraz
paprykę..do momentu ich zarumieniania.Dodajemy łyżkę
papryki ,
chili,
sól.
pieprz majeranek ,
ziele angielskie ,
zioła prowansalskie i krótko razem przesmażamy..Do dośc dużego garnka o grubym dnie na dno dajemy rozpuszczamy
masło i przesmażamy
cebulę dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony solimy..dodajemy przesmażane
mięso .Chwilę razem smażymy ..zalewamy 3 litrami
wody i pod przykryciem gotujemy około 40 minut..Wlewamy zawartość patelni..gotujemy około 10 minut..Z
makę mieszamy w 1/2 szklanki
wody ..wlewamy do zupy..gotujemy około 5 minut..Podajemy z kluskami kładzionymi ugotowanymi oddzielnie ..Zyczę smacznegoPowiązany przepis:
sałatka warstwowa z
serem wędzonym i
tuńczykiempierogi z
cielęciny i gęsinyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
