ßßß
Polecam przepis na gulasz wołowy pikantny z paprykami..Produkty:1/2 kg chudej wołowiny1 papryka czerwona1 papryka zielona1 papryczka pepperoni1 cebula3 ząbki czosnku5-6 pieczarekziele angielskie,liść laurowypapryka słodka ,ostra,pieprz ,pieprz cayenne ,sólolej + masło do smażenia1 łyzka mąkiwykonanie:Po umyciu i osuszeniu kroimy wołowine na kawałki ..przesmażamy z obu stron aż do zamknięcia por i zarumienienia.,dolewamy wodę.przykrywamy i dusimy około 30 minut na wolnym ogniu..Cebulę,papryki ,pieczarki kroimy w paski..przesmażamy cebulę do zeszklenia dodajemy papryki oraz pieczarki i pokrojony czosnek..dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem kilka minut..przekładamy do mięsa ,dodajemy liśc laurowy ,ziele angielskie.po zdjeciu z ognia dodajemy pozostałe przyprawy i sól..Przykrywamy i dusimy razem około 15-20 minut..musi mieć ostry smak..Jeżeli ktoś lubi ketschup można dodać razem wymieszać i przesmażać chwilkę..Zrobić sos.Podawać z kładzionymi kluskami,kaszą lub ryżem..Powiązany przepis:karkówka pieczona w plastrach z cebuląWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy