Wykonanie
Stir-fried noodles with chicken and vegetables
Składniki:10 dag
makaron ryżowy nitki1
pierś z kurczaka1 łyżeczka starty
imbir3 ząbki
czosnek1 łyżka
sos sojowy1 łyżka sos
chilli1 łyżka
oliwy0,5 łyżeczki
vegetapieprz2
cebulki1
papryka czerwona1
marchew2 łodygi
szczypior10
pomidor koktajlowy0,5 mały
ogórek10 szt.
pieczarki1
żółtko1 łyżeczka czarny
sezamolej do smażenia
sólchilliWykonanie:Zrobić marynatę z 0,5 łyżeczki
imbiru, 1 ząbka posiekanego
czosnku,
sosu sojowego, sosu
chilli,
przyprawy do dań Kucharek, szczypty
pieprzu i
oliwy. Wszystkie składniki wymieszać i włożyć do marynaty pokrojonego w paski
kurczaka. Odstawić na 0,5 godziny.Warzywa
cebulki,
paprykę,
marchew,
szczypior i
ogórek pokroić w paski.
Pieczarki w plasterki, a
pomidorki koktajlowe przekroić na połowę.
Makaron ryżowy włożyć do wrzątku i po 3 minutach odcedzić na sicie.Smażenie na woku. Zaczynamy od jego rozgrzania, następnie dodajemy odrobinę
oleju i smażymy około 2 minuty, pozostały
czosnek,
imbir,
cebulki i
pieczarki. Przełożyć do miski.Następnie usmażyć paski zamarynowanego
kurczaka,
marchewkę i
paprykę i również przełożyć do miski. Na koniec warzywa miękkie
pomidorki i
ogórek. Dokładamy do warzyw i
kurczaka i dodajemy
makaron. Całość wymieszać.Z
żółtka usmażyć omlet, pokroić w cienkie paseczki.Usmażonego
kurczaka z warzywami rozłożyć na talerzu, na wierzch położyć paseczki omleta i posypać czarnym
sezamem.