Wykonanie
            Stir-fried noodles with chicken and vegetables


Składniki:10 dag 
makaron ryżowy nitki1 
pierś z kurczaka1 łyżeczka starty 
imbir3 ząbki 
czosnek1 łyżka 
sos sojowy1 łyżka sos 
chilli1 łyżka 
oliwy0,5 łyżeczki 
vegetapieprz2 
cebulki1 
papryka czerwona1 
marchew2 łodygi 
szczypior10 
pomidor koktajlowy0,5 mały 
ogórek
10 szt. 
pieczarki1 
żółtko1 łyżeczka czarny 
sezamolej do smażenia
sólchilliWykonanie:Zrobić marynatę z 0,5 łyżeczki 
imbiru, 1 ząbka posiekanego 
czosnku, 
sosu sojowego, sosu 
chilli, 
przyprawy do dań Kucharek, szczypty 
pieprzu i 
oliwy. Wszystkie składniki wymieszać i włożyć do marynaty pokrojonego w paski 
kurczaka. Odstawić na 0,5 godziny.Warzywa 
cebulki, 
paprykę, 
marchew, 
szczypior i 
ogórek pokroić w paski. 
Pieczarki w plasterki, a 
pomidorki koktajlowe przekroić na połowę.
Makaron ryżowy włożyć do wrzątku i po 3 minutach odcedzić na sicie.Smażenie na woku. Zaczynamy od jego rozgrzania, następnie dodajemy odrobinę 
oleju i smażymy około 2 minuty, pozostały 
czosnek, 
imbir, 
cebulki i 
pieczarki. Przełożyć do miski.Następnie usmażyć paski zamarynowanego 
kurczaka, 
marchewkę i 
paprykę i również przełożyć do miski. Na koniec warzywa miękkie 
pomidorki i 
ogórek. Dokładamy do warzyw i 
kurczaka i dodajemy 
makaron. Całość wymieszać.Z 
żółtka usmażyć omlet, pokroić w cienkie paseczki.Usmażonego 
kurczaka z warzywami rozłożyć na talerzu, na wierzch położyć paseczki omleta i posypać czarnym 
sezamem.