ßßß
Dziś śniadanie na słodko, choć białego cukru nie używałam (bez sensu jest tracić tak cenne kalorie na cukier, kiedy można użyć np. stewii, a kalorie spożyć w formie bardziej odżywczej). Naleśnik z jabłkiem - jabłko pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na teflonowej patelni i w tym czasie zrobiłam naleśnikową masę składającą się z jajka, czubatej łyżki mąki, łyżeczki słodzika, odrobiny mleka, wody i łyżeczki oleju. Taką masę wylałam na podsmażone (ale nie rozprażone jabłka) i przykryłam pokrywką, po chwili odwróciłam (można sobie pomóc drugą patelnią i jak naleśnik będzie z jednej strony gotów to przewrócić na drugą (rozgrzaną) patelnię - zapobiegnie to (z dużym prawdopodobieństwem) jego połamaniu.ok. 315kcal, b: 11g, w:29g,t:16g, 3WW
11:00 drugie śniadaniemały jogurt + 2 łyżki muesliok. 220kcal, b: 9g, t: 7g, w: 27g, 2,5WW
14:00 obiadKolorowy obiad na parze - łosoś oprószony solą, pieprzem i koperkiem, batat, cukinia i brokuły. Do tego pokrojony pomidor.ok. 410kcal, b: 45g, w: 31g, t:12g, 3WW
17:00 podwieczorekSałatka/surówka z selera i jabłka - 1/2 selera startego na małych oczkach tarki z jabłkiem z łyżką jogurtu. Kanapka z chrupkiego pieczywa, liścia sałaty i rolady ustrzyckiej.ok. 200kcal, b: 9g, w: 30g, t: 9g, 3WW
19:00 kolacjaGreckie szaleństwo - sałatka grecka składająca się z mixu sałat (nie będę oryginalna, kupiłam gotowy mix w Biedronce, można też użyć sałaty lodowej), pomidorków koktajlowych, plastra wędzonego łososia, dwóch plastrów fety "light", 3 oliwek pokrojonych w plasterki (nie zauważyłam, że kupiłam oliwki z papryczkami chilli w środku - były dość ostre, według mnie lepiej wybierać łagodniejsze np. z marchewką w środku), a do smaku oliwa z oliwek i przyprawa do kuchni greckiej (ja mam oryginalną grecką i zawsze jej używam, ale nadaje się także rewelacyjnie np. przyprawa do kuchni włoskiej). Jako dodatek - proponuję trzy kromeczki chrupkiego pieczywa.ok. 350kcal, b: 15g, w: 25g, t: 25g, 2,5WW