Wykonanie

Wyróżnienie Liebster Blog otrzymywane jest od innego blogera w ramach uznania za "dobrze wykonaną robotę". Jest przyznawane dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów, więc
daje możliwość ich rozpowszechniania. Osoba z wyróżnionego bloga odpowiada na 11 pytań zadanych przez osobę, która blog wyróżniła. Następnie również wyróżnia 11 osób (informuje je o tym wyróżnieniu) i zadaje 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, z którego otrzymało się wyróżnienie.Dziękuję Wam ogromnie za wyróżnienia, pytania bardzo trudne niektóre, dały do myślenia a przy tym miałam sporo zabawy:)To już czwarty zestaw jaki otrzymałam.Dziękuję za inspirację.Pozwólcie, że zbiorę Wasze pytania w jednym
poście, będzie łatwiej się odnaleźć;)Od Darii z Polish Foodie :1. Kiedy po raz pierwszy objawiła się twoja pasja do gotowania? dawno:)ale rozwinęłam się w ciągu ostatnich 3 lat 2. Gdy myślisz "czas wolny", co widzisz przed oczami? spanie do woli, czytanie, odpoczywanie, ciekawy wyjazd, kino. 3. W jaki sposób radzisz sobie z coraz krótszymi zimowymi dniami? ciężko, w ogóle sobie nie radzę, nie
mogę się rano dobudzić bez mocnej
kawy, i już marzę o lecie..:)4. Najlepsza przeczytana przez Ciebie książka to.. podam ostatnio przeczytaną - "Kobieta z wydm" Abe Kobo 5. Co Cię inspiruje do próbowania nowych potraw? wszystko, czasem apetyczne zdjęcie, sposób podania, ciekawy skład, nowa książka z przepisami, stary przepis znaleziony na karteczce:)6. Twój ulubiony smak to.. korzenny,
czekoladowy 7. Jak wyobrażasz sobie idealne miejsce na urlop/ wakacje? Turcja, Ameryka Południowa, Japonia 8. Ostatnio obejrzany przez Ciebie film to.. "Drobne cwaniaczki" W. Allena 9. Nie wyobrażasz sobie życia bez.. mojej rodziny i bez gotowania/smakowa nia n owych rzeczy 10. Co robisz, kiedy nie ma Cię w kuchni? yyy..no bywam w różnych miejscach i robię sto rzeczy na raz, ostatnio zaczęłam przygodę z filcowaniem/szyciem, chciałabym wrócić do malowania 11. Twoja znienawidzona potrawa z dzieciństwa to..
szpinak, czernina***Od madzialandryna4 z bloga Bite of passion1.Książka kucharska czy szałowy gadżet kuchenny ?? trudne pytanie:), ale wybieram książkę 2.
Owoce czy
czekolada ??
owoce w
czekoladzie:) lubię i to i to, nie chcę wybierać 3.Jaka jest Najbardziej szalona potrawa jaką zrobiłaś /zrobiłeś?? ostatnio szalałam z
dynią, różne szaleństa wyszły, zapraszam do lektury;)4.Jaka jest najbardziej zapamiętana przez ciebie kuchenna wpadka ??? nieudane naleśniki, ale dawno:)5.Ulubiony
napój ??
kawa,
herbata,
kakao, sok z
jabłek 6.Ulubiona potrawa z dzieciństwa ?? knedle ze
śliwkami,
drożdżowe z kruszonką 7.Ulubiona przyprawa??
cynamon,
chili,
curry,
gałka muszkatołowa,
zioła 8.Co wolisz spokojny wieczór z książką czy szalony wieczór w klubie (na koncercie)? zależy, ale częściej to pierwsze 9.marzę o … ??? spokojnym wieczorze z książką:)10.Jakim smakiem opisała byś ciebie ??? piernikowym, to mój ulubiony:)11.W kuchni i w życiu kierujesz się rozsądkiem czy pozwalasz puścić sobie
wodze fantazji ??rozsądna z fantazją :)***Od Kasi z bloga Same Smaczki ( z jednym pytaniem):) odpowiedziałam już na nie u niej:)***Od kuchennyesej :1. Co skłoniło Cię do podjęcia decyzji o założeniu bloga?Sama nie wiem, chciałam
mieć swoje wirtualne miejsce, na początku miał być mix tematyczny a zeszło na kuchnię. Stwierdziłam że skoro często gotuję to może...i tak poszło:)2. Wolisz korzystać z książki kucharskiej czy dać się ponieść własnej fantazji?Często kombinuję,ale na początku trzeba się jednak podstaw nauczyć żeby móc swobodnie żonglować..Ale i tak zaglądam do książek bo lubię nowe smaki:)3. Słodkie czy słone? słodkie4. Gdybyś musiała urządzić wystawną, 3-daniową kolację, co byś podała?Nie miałam okazji takiej urządzać jeszcze, na okazje wolę szwedzki bufet rozmaitości :)5. Jakie było pierwsze, samodzielnie przez Ciebie zrobione danie?Naprawdę nie pamiętam, może owsianki (
czekoladowe ciasteczka z
czekoladą), z babcią zawsze lepiłam knedle i pierogi, wycinałam dziurki w oponkach, ucierałam
ser w makutrze na sernik,zawsze się kręciłam wokół kuchni:)6. Bez jakiego składnika nie jesteś w stanie się obejść?Nie ma takiego, zawsze kombinuję z tego co mam w domu:) mam awaryjne przepisy, a to bez
mąki, a to bez
jajek, albo coś z niczego na obiad;)7. Zazwyczaj gotujesz tylko dla siebie, czy dla większej ilości osób?Raczej nie gotuję tylko dla siebie, chyba by mi się nie chciało;)8. Do gotowania potrzebujesz “weny”, czy też robisz to systematycznie?I to i to. Czasem mam wenę i wtedy gotuję obiad, piekę
chleb i
ciasteczka jednocześnie, a czasem nie mam w ogóle ochoty na gotowanie.9. Jaka jest Twoja największa porażka kulinarna?Pierwsze naleśniki, jak miałam jakieś 13 lat, nijak nie chciały się usmażyć, bo zrobiłam na oko i wyszła jajecznica:) nie wyszła mi pierwsza
tarta była twarda jak kamień, zbyt dobrze wyrobiłam ciasto bo chciałam żeby było gładziutkie..:)10. Twoje popisowe danie? nie lubię popisów:), ulubione to dania z
makaronem, zupy, pizza, ciasta,
budyń domowy11. Jajecznica
solo czy z dodatkami? Jeśli tak, to jakimi?Nie jem jej często, wolę sadzone na tosta, ale jeśli już jajecznicato z
cebulką na
maśle i
śmietance:)***Od Veggie z bloga veggieolaPizza to... z mojego przepisu na ciasto do pizzy można ulepić i upiec co się chce:)Jakiej
przyprawy nie znosisz i nigdy nie używasz?
anyżuNajlepsze polskie danie to... bigos, barszcz, makowiecUlubiony sos to...
pomidorowyJesień to... coś pomiędzy latem które uwielbiam a zimą której nie lubię:)Jedna jedyna potrawa, bez której nie możesz żyć to...
kawa:)Odpoczywasz najlepiej gdy... świeci słońce i nie muszę się spieszyćRanny ptaszek, czy śpioch? z upodobania śpioch, z konieczności ranny ptaszekWolisz gotować, czy piec? piecŚniadanie w pośpiechu, czy ze spokojem, a może bez? spokojne albo wcale:) nie znoszę jeść w pośpiechuInspiracje kuchenne czerpiesz z...
pisałam już wyżejMoje nominacje, miały być blogi mniej znane (przynajmniej dla mnie), a warte poznania (ograniczyłam sie do kulinarnych):http://teraz-tarta.blogspot.com/http://planeta-smaku.blogspot.com/http://zjedzzesmakiem.blogspot.com/http://oreganoicynamon.blogspot.com/http://old-white-table.blogspot.com/http://springplate.blogspot.com/http://inkanotesfromeating.blogspot.com/http://kuchniapachnacabzem.blogspot.com/http://vanillaflat.blogspot.com/http://apetytsmaku.blogspot.com/http://ugotujmiobiad.blogspot.com/Moje pytania do wyróżnionych:1. Sernik czy szarlotka?2. Najlepsze wakacje w życiu - gdzie spędzone?3. Ulubiona kuchnia(narodowość)?4. Ile czasu dziennie poświęcasz na gotowanie?5. Ulubione miejsce na spacery?6. Ulubiona potrawa Wigilijna?7. Skąd czerpiesz inspirację do gotowania?8. Ulubiona gotująca "gwiazda" telewizyjna?9. Ulubiona książka kucharska?10. Książka która Cie ostatnio tak porwała że Cię "nie było w domu"?11. Twój sposób na jesienne smutki...