Wykonanie
            Składniki:- 0,5 kg 
piersi z kurczaka- 1 puszka 
ananasów- 1 
czerwona papryka- 1 
żółta papryka- 1 
cebula- 1 
marchew- 3 łyżki 
octu winnego- 1 szklanka 
ketchupu- 3 łyżki 
cukru- 1/2 łyżeczki 
imbiru- 1 łyżeczka 
słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki 
curry- 1 łyżka 
mąki pszennej- 
sól i 
pieprz- 
ryż- 
olejSposób przygotowania:1.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy 
curry, 
solą i 
pieprzem, podsmażamy na 
oleju, następnie przekładamy do miski.2. 
Papryki, 
marchewkę oczyszczamy, kroimy w małe paski, 
cebulę siekamy, 
ananasy kroimy w kostkę, wszystko wrzucamy na patelnię i smażymy ok. 8 min.3. Do garnka wlewamy 1/2 szklanki 
wody, sok z puszki 
ananasów, dodajemy 
ketchup, 
ocet, 
imbir, 
słodką paprykę, 
cukier, zagotowujemy, zabielamy 
mąką, przyprawiamy do smaku 
solą i 
pieprzem.4. Do sosu wrzucamy podsmażonego 
kurczaka i warzywa, gotujemy do ich miękkości ok. 20 min., od czasu do czasu mieszając, by nie przypalić. Gotowy sos podajemy z 
ryżem.
