7-9 skrzydełek150-200 g kolorowej papryki1 cebula1 ugotowana marchewka2 plastry ananasa2 łyżeczki cukru1 łyżeczka słodkiej paprykisólpieprz1 łyżka octu winnego1 łyżka suszonych pomidorów100 ml wody1 łyżka olejuSkrzydełka umyć oczyścić i osuszyć. Paprykę, marchewkę i cebulę drobno posiekać, włożyć do garnuszka, podlać octem, dodać odrobinę oleju szczyptę doli i cukier. Zagotować ok 5-7 min. Odstawić. Skrzydełka włożyć do naczynia frytownicy posypać papryką i odrobiną soli. Uruchomić zegar frytownicy na 25 min. Podpiec skrzydełka po 10 minutach dodać wodę i suszone pomidory. Zamknąć frytownicę i piec w dalszym ciągu. Ok 10 min przed końcem procesu pieczenia dodać uduszone warzywa i pokrojone w kostkę plastry ananasa. Danie podawać z ryżem i rukolą polaną oliwą.