Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
liście laurowe 1 sztuk
tymianek 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
fasola biała 500 gramów
karkówka wędzona 200 gramów
marchew 1 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 4 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 0.25 litrów
przecier pomidorowy 3 łyżek stołowych
kiełbasa czosnkowa 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowychWykonanie:
Fasolę wsypać do garnka, zalać 1l/2l
wody i pozostawić, by napęczniała. Gotować z
włoszczyzną,
tymiankiem i
liściem laurowym.
Mięso pokroić na 2 cm kawałki.
Marchew,
cebulę oraz
czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać tłuszcz,
mięso usmażyć na złoty kolor, następnie podsmażyć warzywa. Zdjęć z patelni.
Wino dolać do sosu ze smażenia, dokładnie wymieszać, chwilę gotować. Następnie zmieszać z
przecierem pomidorowym. Po godzinie dodać do gotującej się
fasoli sos i
mięso. Warzywa i pokrojoną w plasterki
kiełbasę dodać po pół godzinie.
Tarte bułkę przyrumienić na
oleju, dodać
pietruszkę. Warzywa wyjęć. Doprawić do smaku. Przed podaniem każdą porcję posypać
tartą bułką.Uwagi:
Tymianek w gałązce,
masło lub
smalec,
pietruszka zielona posiekanaKuchnia BułgarskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pyszna, lubie
fasolkeAutor: edl26Data: 2008-12-12zamieniłabym wędzoną
karkówkę na wędzonego
kurczakaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: