ßßß Cookit - przepis na Kotlety po prowansalsku

Kotlety po prowansalsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
tłuszcz według uznania
natka pietruszki według uznania
tarta bułka 125 gramów
sól według uznania
pieprz 1/2 łyżek deserowych
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
wino czerwone wytrawne 8 łyżek stołowych
cebula 4 sztuk
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
kotlety wieprzowe 4 sztuk
Wykonanie:
Kotlety umyć, osuszyć, natrzeć z obu stron roztartą na miazgę połową czosnku oraz oliwą wymieszana z ziołami, solą i pieprzem. Usmażyć je z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Pozostały czosnek i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na reszcie tłuszczu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6904/Kotlety-po-prowansalsku