ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z czerwonym grejpfrutem

Cielęcina z czerwonym grejpfrutem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
łopatka cieleca bez kości 1,5 kilogramów
cebula 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 50 mililitrów
grjpfruty czerwone 2 kostek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Oprószyć pieprzem, obsmażyć na gorącej oliwie, przełożyć do rondla, posolić, dodać masło i pokrojoną w krążki cebulę. Dusić do miękkości, podlewając winem. Pod koniec duszenia dodać sok z 1 grejpfruta. Drugi owoc podzielić na cząstki i oczyścić z białych błonek. Duszone plastry cielęciny wyłożyć na półmisek, udekorować miąższem grejpfruta i przybrać natką pietruszki. Duszoną cielęcinę podawać z ryżem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-10
ciekawy przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4817/Cielecina-z-czerwonym-grejpfrutem