ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegołopatka cieleca bez kości 1,5 kilogramówcebula 1 sztukoliwa 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 50 mililitrówgrjpfruty czerwone 2 kosteknatka pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Oprószyć pieprzem, obsmażyć na gorącej oliwie, przełożyć do rondla, posolić, dodać masło i pokrojoną w krążki cebulę. Dusić do miękkości, podlewając winem. Pod koniec duszenia dodać sok z 1 grejpfruta. Drugi owoc podzielić na cząstki i oczyścić z białych błonek. Duszone plastry cielęciny wyłożyć na półmisek, udekorować miąższem grejpfruta i przybrać natką pietruszki. Duszoną cielęcinę podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaWielkanocKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10ciekawy przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: