Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
łopatka cieleca bez kości 1,5 kilogramów
cebula 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 50 mililitrów
grjpfruty czerwone 2 kostek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Oprószyć
pieprzem, obsmażyć na gorącej
oliwie, przełożyć do rondla, posolić, dodać
masło i pokrojoną w krążki
cebulę. Dusić do miękkości, podlewając
winem. Pod koniec duszenia dodać sok z 1
grejpfruta. Drugi
owoc podzielić na cząstki i oczyścić z białych błonek. Duszone plastry
cielęciny wyłożyć na półmisek, udekorować miąższem
grejpfruta i przybrać
natką pietruszki. Duszoną
cielęcinę podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaWielkanocKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10ciekawy przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: