ßßß Cookit - przepis na Sałatka z pieczenią wołową

Sałatka z pieczenią wołową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczeń wołowa 300 gramów
makaron wstążki 250 gramów
ogórek 1 sztuk
mango 1 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
dymka 4 sztuk
olej sezamowy 1 łyżek stołowych
olej sojowy 4 łyżek stołowych
ocet winny 3,5 łyżek stołowych
sos sojowy 3,5 łyżek stołowych
imbir - 5 cm 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
listki mięty 2 łyżek stołowych
listki kolendry 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, osączyć i ostudzić. pieczeń pokroić na cienkie plasterki, a potem na paski. Umyty ogórek pokroić w słupki. Mango, po usunięciu pestki pokroić w kostkę. Papryczki oraz dymkę ze szczypiorkiem oczyścić i posiekać. składniki sałatki włożyć do pojemnika.
Dressing: wymieszać olej sojowy, olej sezamowy, ocet, i sos sojowy. doprawić oczyszczonym, startym na tarce imbirem, rozdrobnionym czosnkiem oraz sola i pieprzem.
Dressingiem polać sałatkę, posypać posiekanymi ziołami, wymieszać, zamknąć i schłodzić.
Uwagi:
Mango można zastąpić 2 brzoskwiniami, a zieleninę natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9032/Salatka-z-pieczenia-wolowa