Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieczeń wołowa 300 gramów
makaron wstążki 250 gramów
ogórek 1 sztuk
mango 1 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
dymka 4 sztuk
olej sezamowy 1 łyżek stołowych
olej sojowy 4 łyżek stołowych
ocet winny 3,5 łyżek stołowych
sos sojowy 3,5 łyżek stołowych
imbir - 5 cm 1 sztuk
czosnek 2 ząbkilistki
mięty 2 łyżek stołowychlistki
kolendry 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, osączyć i ostudzić. pieczeń pokroić na cienkie plasterki, a
potem na paski. Umyty
ogórek pokroić w słupki.
Mango, po usunięciu pestki pokroić w kostkę. Papryczki oraz
dymkę ze
szczypiorkiem oczyścić i posiekać. składniki sałatki włożyć do pojemnika.Dressing: wymieszać
olej sojowy,
olej sezamowy,
ocet, i
sos sojowy. doprawić oczyszczonym, startym na tarce
imbirem, rozdrobnionym
czosnkiem oraz
sola i
pieprzem.Dressingiem polać
sałatkę, posypać posiekanymi
ziołami, wymieszać, zamknąć i schłodzić.Uwagi:
Mango można zastąpić 2
brzoskwiniami, a
zieleninę natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: