ßßß Cookit - przepis na Tort serowy z pieczarkami i szynką

Tort serowy z pieczarkami i szynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 szklanek
jajka 4 sztuk
parmezan 0,5 szklanek
margaryna 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser mielony 700 gramów
szynka 200 gramów
szczypiorek 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
bazylia 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: ubić żółtka z 2 łyżkami wody, dodać starty parmezan, margarynę, obie maki oraz proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. na końcu połączyć z pianą ubitą na sztywno z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej, obsypanej bułką tartą tortownicy i piec 25 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto podzielić na 3 krążki.
Oczyszczona cebulę, połowę oczyszczonych pieczarek oraz szynkę pokroić i obsmażyć na oleju, ostudzić i dodać do twarogu. Wsypać posiekaną bazylię oraz szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku gałką solą oraz pieprzem i przełożyć krążki. Udekorować bazylią, obsmażonymi pieczarkami oraz plasterkami wędzonej rolady.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11679/Tort-serowy-z-pieczarkami-i-szynka