ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 0,5 szklanekmąka ziemniaczana 0,5 szklanekjajka 4 sztukparmezan 0,5 szklanekmargaryna 50 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychser mielony 700 gramówszynka 200 gramówszczypiorek 1 łyżek stołowychgałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowychcebula 1 sztukbazylia 200 gramówolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: ubić żółtka z 2 łyżkami wody, dodać starty parmezan, margarynę, obie maki oraz proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. na końcu połączyć z pianą ubitą na sztywno z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej, obsypanej bułką tartą tortownicy i piec 25 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto podzielić na 3 krążki.Oczyszczona cebulę, połowę oczyszczonych pieczarek oraz szynkę pokroić i obsmażyć na oleju, ostudzić i dodać do twarogu. Wsypać posiekaną bazylię oraz szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku gałką solą oraz pieprzem i przełożyć krążki. Udekorować bazylią, obsmażonymi pieczarkami oraz plasterkami wędzonej rolady.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: