Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 szklanek
jajka 4 sztuk
parmezan 0,5 szklanek
margaryna 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser mielony 700 gramów
szynka 200 gramów
szczypiorek 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
bazylia 200 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: ubić
żółtka z 2 łyżkami
wody, dodać starty
parmezan,
margarynę, obie
maki oraz
proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. na końcu połączyć z pianą ubitą na sztywno z
białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej, obsypanej
bułką tartą tortownicy i piec 25 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto podzielić na 3 krążki.Oczyszczona
cebulę, połowę oczyszczonych
pieczarek oraz
szynkę pokroić i obsmażyć na
oleju, ostudzić i dodać do
twarogu. Wsypać posiekaną
bazylię oraz
szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku gałką
solą oraz
pieprzem i przełożyć krążki. Udekorować
bazylią, obsmażonymi
pieczarkami oraz plasterkami wędzonej rolady.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: