ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówjajka 4 sztukolej 1 łyżek stołowychsól 1 szczyptaszynka 150 gramówtwarożek 250 gramówparmezan 5 łyżek stołowychżółtka 1 sztukbulion mięsny 2 litrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do przesianej mąki dodać jajka, olej, szczyptę soli oraz 3 łyżki wody i zagnieść na gładkie ciasto.Farsz: Posiekana szynkę wymieszać z przetartym przez sito twarożkiem, startym parmezanem i żółtkiem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Cienko rozwałkować ciasto i wyciąć krążki o średnicy 6 cm. Na każdym ułożyć łyżeczkę nadzienia, złożyć i zlepić. końce złożyć jeden na drugim i mocno zlepić. Uszka gotować partiami w bulionie, ok. 7 minut. Podawać z bulionem obficie posypane startym parmezanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: