Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajka 4 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
szynka 150 gramów
twarożek 250 gramów
parmezan 5 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
bulion mięsny 2 litrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
jajka,
olej, szczyptę
soli oraz 3 łyżki
wody i zagnieść na gładkie ciasto.Farsz:
Posiekana szynkę wymieszać z przetartym przez sito
twarożkiem, startym
parmezanem i
żółtkiem, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Cienko rozwałkować ciasto i wyciąć krążki o średnicy 6 cm. Na każdym ułożyć łyżeczkę nadzienia, złożyć i zlepić. końce złożyć jeden na drugim i mocno zlepić. Uszka gotować partiami w
bulionie, ok. 7 minut. Podawać z
bulionem obficie posypane startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: