ßßß Cookit - przepis na Bulion z uszkami

Bulion z uszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajka 4 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
szynka 150 gramów
twarożek 250 gramów
parmezan 5 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
bulion mięsny 2 litrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać jajka, olej, szczyptę soli oraz 3 łyżki wody i zagnieść na gładkie ciasto.
Farsz: Posiekana szynkę wymieszać z przetartym przez sito twarożkiem, startym parmezanem i żółtkiem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Cienko rozwałkować ciasto i wyciąć krążki o średnicy 6 cm. Na każdym ułożyć łyżeczkę nadzienia, złożyć i zlepić. końce złożyć jeden na drugim i mocno zlepić. Uszka gotować partiami w bulionie, ok. 7 minut. Podawać z bulionem obficie posypane startym parmezanem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10005/Bulion-z-uszkami