ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukśmietana 4 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychparmezan 2 łyżek stołowychtwarożek śmietankowy 200 gramówszczypiorek 3 łyżek stołowychpapryka 3 łyżek stołowychszynka 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Jajka wymieszać ze śmietaną i maka. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i ubić lekko widelcem. Masę jajeczna wlać na rozgrzane na patelni masło i smażyć na średnim ogniu podważając brzegi łopatką, aby płynna masa z wierzchu omletu spłynęła pod spód i tez się ścięła. Gdy omlet będzie rumiany od spodu, a na wierzchu jeszcze galaretowaty, posypać startym parmezanem. omlet zsunąć na talerz, posmarować twarożkiem wymieszanym z posiekanym szczypiorkiem, papryka i szynką. Omlet zwinąć w rulonik i pokroić w poprzek na plasterki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: