Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
parmezan 2 łyżek stołowych
twarożek śmietankowy 200 gramów
szczypiorek 3 łyżek stołowych
papryka 3 łyżek stołowych
szynka 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Jajka wymieszać ze
śmietaną i
maka. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i ubić lekko widelcem. Masę jajeczna wlać na rozgrzane na patelni
masło i smażyć na średnim ogniu podważając brzegi
łopatką, aby płynna masa z wierzchu omletu spłynęła pod spód i tez się ścięła. Gdy omlet będzie rumiany od
spodu, a na wierzchu jeszcze galaretowaty, posypać startym
parmezanem. omlet zsunąć na talerz, posmarować
twarożkiem wymieszanym z posiekanym
szczypiorkiem,
papryka i
szynką. Omlet zwinąć w rulonik i pokroić w poprzek na plasterki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: