Wykonanie
Jajka na śniadanie są klasykiem. Ale po pewnym czasie jajecznica, czy
jajko na twardo, na miękko może się znudzić. Dlatego kiedy mam wolny czas, kombinuję co zrobić na rodzinne śniadanie. Kombinuję co ciekawego zrobić, a gdzieś kiedyś w internecie mi przemknęły
jajka pieczone. Więc je w końcu wypróbowałam. c:
Składniki (na jedną osobę):2
jajkaodrobina
masła do wysmarowania kokilekodrobina
śmietankiszczypioreksól,
pieprzNagrzać piekarnik do 180st. Kokilki wysmarować
masłem i posolić, popieprzyć. Wbić
jajka, na
jajka łyżeczką nalać
śmietankę i posypać
szczypiorkiem. Wstawić do większego naczynia żaroodpornego i wlać gorącej
wody mniej więcej do 1/3, 1/2 wysokości kokilek. Wstawić do piekarnika i piec ok 10 minut, trzeba jednak sprawdzić kiedy
żółtko i
białko będą ścięte tak, jak lubicie. Podawać od razu. enjoy c: