ßßß Cookit - przepis na Jajecznica wiosenna-najlepsza!

Jajecznica wiosenna-najlepsza!

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Tajemnica tej jajecznicy tkwi w słodkiej śmietance...
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
szczypior według uznania
masło 2 łyżek deserowych
śmietanka słodka 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Masło topimy na patelni, do rozgrzanego wbijamy jajka i od razu wrzucamy posiekany szczypior, zostawiając odrobinę do posypania. Solimy, i jak się troszkę zetnie, dodajemy słodką śmietankę(opcjonalnie mleko).
Gotową przekładamy na talerzyk, posypujemy resztą szczypioru. Wsuwamy ze świeżą bułeczką.
Smacznego!
Autor: Izka
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7779/Jajecznica-wiosenna-najlepsza!