Wykonanie
Kto z nas nie
jada jajecznicy to na śniadanie lub kolację albo jak nie mamy pomysłu na szybki obiad, zawsze zostaje nam zrobienie jajecznicy. Ja dziś proponuję jej najprostsze wykonanie czyli jajecznicę ze
szczypiorkiem smażoną na
maśle. Pycha.Składniki:2-3
jajka1 łyżka
masła1/2 pęczka
szczypiorkukilka liści
szpinakuszczypta
soliSzczypiorek dokładnie płuczemy, osuszamy i szatkujemy.
Masło rozgrzewamy na patelni i dodajemy do niego poszatkowany
szczypiorek.
Jajka rozbijamy do miski i lekko mieszamy, solimy, a następnie wylewamy na
szczypiorek i smażymy na średnim ogniu do momentu ścięcia się
jajek, cały czas mieszając.
Konsystencję jajecznicy zostawiam każdemu do wyboru ja lubię jak jest dobrze ścięta ale nie wysuszona na wiór.
Szpinak płuczemy, osuszamy i wykładamy na talerz. Na liście
szpinaku wykładamy jajecznicę. Smacznego !!!