Wykonanie
Cześć =) Codziennie rano wskazane jest pełnowartościowe śniadanie. Jednym z lepszych pomysłów na taką okazję jest jajecznica.Najlepsza jajecznica to taka, która jest robiona na
maśle, które ma wspaniały wpływ na jej smak.Jajecznica jajecznicy nierówna. Najsmaczniejsze jajecznice zawsze robiła i nadal robi babcia Krysia. Podczas każdego mojego pobytu u babci i dziadka, jajecznica ze
szczypiorkiem, zwana też "jajeczniczką" - była obowiązkowym elementem każdego śniadania, a czasem kolacji.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania jajecznicy ze
szczypiorkiem, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą:-
jaja-
szczypiorek-
sól-
masłoSposób wykonania:1) Do miski wbijamy
jaja, posiekany
szczypiorek i szczyptę
soli, a następnie całość rozbełtujemy.
2) Na patelni rozgrzewamy
masło, a następnie dodajemy zawartość miski.3) Mieszamy na wolnym ogniu, aż jajecznica się zetnie.
Smacznego =)