ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 20 sztukcielęcina na pieczeń 250 gramówmąka 3 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychmajonez 1 szklanekszynka 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo jajka obrać. Umyte, osuszone mięso pokroić na 10 plastrów, rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. 10 jajek owinąć plasterkami cielęciny, wygładzić mokrymi rękoma, obtoczyć w mace i obsmażyć na oleju. Dodać kilka łyżek wody, przykryć patelnię i dusić 20 minut. Wyjąć z sosu i ostudzić. Druga porcje jajek zanurzyć w majonezie i obficie posypać posiekaną szynką, Obydwa rodzaje jajek można przekroić w poprzek, doprawić solą oraz pieprzem i ułożyć na liściach sałaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: