ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoschab wieprzowy 4 sztukmąka 3 łyżek stołowychjajko 1 sztukbułka tarta 4 łyżek stołowycholej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone i osączone plastry schabu (półtora centymetrowej grubości) rozbić, tłuczkiem do mięsa, z obu stron, posolić i popieprzyć. W miseczce roztrzepać jajko i też posolić i popieprzyć. Rozbity schab obtaczać w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano,z obu stron pod przykryciem, na niewielkim ogniu. Usmażone kotlety trzymać chwilę pod przykryciem w ciepłym, aby zmiękły.Uwagi:plastry schabu wieprzowego - 4 sztukiAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: MyszkaData: 2011-05-20to jest bardzo dobre i łatwe do zrobienia :*:*:*Autor: anitka18Data: 2008-10-07Bardzo lawy przepis:)Ja do swojego menu jeszcze dodaje delikate do mies:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: