Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
schab wieprzowy 4 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone i osączone plastry
schabu (półtora centymetrowej grubości) rozbić, tłuczkiem do
mięsa, z obu stron, posolić i popieprzyć. W miseczce roztrzepać
jajko i też posolić i popieprzyć. Rozbity
schab obtaczać w
mące,
potem w
jajku, a następnie w
bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
oleju na rumiano,z obu stron pod przykryciem, na niewielkim ogniu. Usmażone kotlety trzymać chwilę pod przykryciem w ciepłym, aby zmiękły.
Uwagi:
plastry
schabu wieprzowego - 4 sztuki
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z
MięsaKomentarze:
Autor: Myszka
Data: 2011-05-20
to jest bardzo dobre i łatwe do zrobienia :*:*:*
Autor: anitka18
Data: 2008-10-07
Bardzo lawy przepis:)Ja do swojego menu jeszcze dodaje delikate do
mies:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: