ßßß Cookit - przepis na Tradycyjny kotlet schabowy w panierce

Tradycyjny kotlet schabowy w panierce

nazwa

Wykonanie

Przeglądając ostatnio bloga zdziwiłam się, jak mogłam przeoczyć i do tej pory nie podać przepisu na tradycyjnego polskiego schabowego :-)
Postanowiłam od razu naprawić tą nieuwagę :-)
Składniki:
4 plastry schabu bez kości
1 jajko
mąka
bułka tarta
smalec lub olej do smażenia
sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, jak ktoś woli można zamiast solą przyprawić vegetą.Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Najlepiej smakuje schabowy usmażony na smalcu.
Smacznego :-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/11/Tradycyjny-kotlet-schabowy-w-panierce.html