Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 2 sztuk
pieczarki 4 sztuk
kukurydza konserwowa 1 puszka
papryka czerwona 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 2 łyżek stołowych
jajka 3 sztuk
mąka ziemniaczana 2,5 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w drobna kostkę. Oczyszczone
pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać
mięso, osączona
kukurydzę, drobno pokrojona
paprykę,
cebulę oraz
szczypiorek,
starty ser,
żółtka oraz pianę ubitą z
białek. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą. Porcje masy nabierać łyżką i kłaść na patelni, formując nieduże kształtne kotleciki. Smażyć je na
oleju, na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami i surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: