Wykonanie
Ta inna w e rsja pierogów ruskich bardzo mnie zachęciła przede wszystkim dlatego, że robi się je dość szybko.

Składniki:60 dag ugotowanych
ziemniaków25 dag
sera białeg o1
cebula1
jajkoolejsól,
pieprzszczypioreksmażona
cebulamąka (ok. 2 szklanki)Sposób przygotowania:1. Obraną i posiekaną
cebulkę zrumienić na
oleju.2.
Ser i
ziemniaki zmieli ć lub przecisnąć przez praskę. Wym ieszać z
cebulką i doprawić
solą i
pieprzem do smaku.3. Do masy d odać
jajko i tyle
mąki, by ciasto dało się formować w wałek, który następnie należy pokroić tak jak pierogi leniwe .4. Kluski wrzu cić na osolony wrzątek i gotować, aż wypłyną na powierzchnię.5. Podawać ze zrumienioną
cebulką i siekanym
szczypiorkiem.Smacznego!!!

Źródło:
Figowe smaki