« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata rzymska 1 sztukcebula czerwona 1 sztukawokado 2 sztukfasola czerwona konserwowa 1 puszkażółtko ugotowane 1 sztuksok z cytryny 4 łyżek stołowychparmezan 2 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniafilet z piersi kurczaka 2 sztukkminek mielony 1 łyżek deserowychpapryka mielona 1 łyżek deserowycholej 2 łyżek stołowychpomidorki cherry 250 gramówpieprz Cayenne 1 szczyptaWykonanie:Oczyszczoną cebulę posiekać. Listki sałaty umyć i osuszyć. Obrane awokado pokroić na plastry. Fasolkę odcedzić. Składniki wymieszać.Ugotowane żółtko rozetrzeć z sokiem z cytryny, startym parmezanem oraz oliwą, doprawić sola i pieprzem. Polać sałatkę i odstawić.Mięsokurczaka pokroić na kawałki. Wymieszać kminek z papryką oraz pieprzem cayenne, dodać olej. W tym sosie zanurzyć kawałki kurczaka i usmażyć (bez tłuszczu na patelni). Dodać umyte pomidorki, można je pokroić na połówki i smażyć jeszcze minutę. Ciepłe mięso i pomidory przełożyć na przygotowana wcześniej sałatę i podawać ciepłe.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: