Wykonanie
Cześć :)Niedawno miałam okazję spróbować
awokado... kiedyś dawno temu, jak miałam bodajże 6 czy 7 lat
jadłam awokado, które było przystawką na przyjęciu weselnym. Niestety nie pamiętałam jego smaku i cóż, wiele straciłam :).Kto jadł
awokado ten wie - dojrzałe
awokado o konsystencji
serka, czy też
masła i o smaku
orzechów mmm. Pycha!Z kolei kilka dni temu miałam okazję spróbować guacamole.
Postanowiłam zrobić swoją wersję :)Zapraszam!GuacamoleSkładniki:2
awokado (najlepiej dojrzałe, miękkawe)2
pomidory1 mała
cebula czerwona1 mała
cebula białapół pęczka świeżej
kolendrysól,
pieprz,
pieprz cayenne2 łyżki
oliwy z oliwekWykonanie:
Awokado obieramy i kroimy w kostkę.
Cebule i
pomidory również.
Kolendrę rozdrabniamy, wszystkie składniki łączymy i doprawiamy.
Można podawać z nachosami, tortillą, można również wszystko zblendować na pastę.Smacznego!