Wykonanie
Przed nami pierwszy weekend wakacyjny ptaszki śpiewają ze pogoda będzie sprzyjać spotkaniom towarzyskim na świeżym powietrzu. Jedną z atrakcji spotkania będzie grillowane i pyszności z grilli Fajnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sałatki. Dość szybko znikają ze stołu. Moją propozycją jest
sałatka na grilla z dodatkiem
oleju z
awokado,która jest rewelacyjna, genialna w smaku. Możemy ją spożywać jako samodzielne danie lub jako dodatek do dan z grilla.Smak sałatki genialnie podkręca
olej z
awokado,który jest wyjątkowy delikatny o niespotykanych smaku
orzechowym, ma piękny zielony kolor. Jest bardzo zdrowy, zawiera wiele składników odżywczych .Jest alternatywą dla
oliwy z oliwek,którą najczęściej dodajemy do sałatek.
(...)
Olej z
awokado „Greencado” – zielone dobro dla ciała i podniebieniaDobra kuchnia to proste kompozycje smaków i aromatów świeżych, wysokiej jakości produktów.Dobra kuchnia to przyjemność gotowania i pełne napięcia oczekiwanie na chwilę, kiedy zasiądziemy przy
stole.To rozkosz dla podniebienia, to chęć, by smak został jak najdłużej, to moment tylko dla Ciebie.Wiele najsmaczniejszych dań wywodzi się z kuchni opartej na niewielkiej ilości składników, dostępnych od ręki w przydomowym ogródku czy na pobliskim targowisku. Na szczęście w dzisiejszych czasach mamy możliwość sięgnięcia po najlepsze produkty z całego świata. Świeże
mięsa,
ryby,
owoce morza,
cytrusy czy
oleje, jak nasz
olej z
awokado, dają nam okazję do tworzenia dań, które są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Bo dobra kuchnia to nie tylko symfonia smaków, ale również wspaniały prezent dla Twojego ciała.Oferujemy Państwu płynne dobro - najwyższej jakości spożywczy
olej z
awokado, produkowany w wyjątkowym mikroklimacie Bay of
Plenty w Nowej Zelandii.Podobnie jak w produkcji dobrego
wina, na tworzenie się wyjątkowego smaku i aromatu
oleju extra virgin znaczący wpływ mają gleba i warunki klimatyczne.
Awokado jest
owocem tropikalnym, w związku z tym niższe temperatury, w których są uprawiane
awokado w Nowej Zelandii, powodują wolniejsze ich dojrzewanie. Powoduje to powstanie specyficznego profilu zawartych w nich kwasów tłuszczowych, co przyczynia się do wyjątkowego smaku naszego
oleju .W połączeniu z unikalnym w skali światowej procesem produkcyjnym powstaje produkt, który zachwyca swoją czystością i wartością odżywczą.Tylko perfekcyjnie dojrzałe na słońcu
awokado są zbierane i poddawane dalszej obróbce . Po usunięciu skórki i pestki miąższ
awokado jest delikatnie wytłaczany na zimno w pojedynczym procesie (extra virgin). Piękny, zielonkawy
olej jest przelewany do ciemnozielonych butelek, w których zachowuje swoje niepowtarzalne walory smakowe i świeżość.(...)
składniki
sałata lodowapomidorki koktajlowe
paprykaogórekczerwona cebulkaser sałatkowy małych kostkach.
olej z
awokadosól,
pieprz do smaku
ocet balsamiczny w spray .Wykonanie
Sałatę lodową dokładnie myjemy osuszamy suszarką do
salaty lub ręcznikiem papierowym.
Pomidorki myjemy,kroimy na pół.
Ogórek obieramy,kroimy w słupki,
cebulę w krążki,
Paprykę myjemy kroimy w paseczki.Kawałki
sera osączamy z zalewy lub kroimy w kosteczkę. na talerzu układamy
sałatę,
pomidorki koktajlowe,
ogórki,
cebulkę czerwoną,
paprykę ,
ser, listki
bazylii. Przed podaniem polewamy
olejem z
awokado i skrapiamy
octem balsamicznym posypujemy
solą i
pieprzem.
Informacje na temat
oleju z
awokado pochodzą ze strony. http://www.olej-awokado.pl/.