ßßß
(...)Olej z awokado „Greencado” – zielone dobro dla ciała i podniebieniaDobra kuchnia to proste kompozycje smaków i aromatów świeżych, wysokiej jakości produktów.Dobra kuchnia to przyjemność gotowania i pełne napięcia oczekiwanie na chwilę, kiedy zasiądziemy przy stole.To rozkosz dla podniebienia, to chęć, by smak został jak najdłużej, to moment tylko dla Ciebie.Wiele najsmaczniejszych dań wywodzi się z kuchni opartej na niewielkiej ilości składników, dostępnych od ręki w przydomowym ogródku czy na pobliskim targowisku. Na szczęście w dzisiejszych czasach mamy możliwość sięgnięcia po najlepsze produkty z całego świata. Świeże mięsa, ryby, owoce morza, cytrusy czy oleje, jak nasz olej z awokado, dają nam okazję do tworzenia dań, które są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Bo dobra kuchnia to nie tylko symfonia smaków, ale również wspaniały prezent dla Twojego ciała.Oferujemy Państwu płynne dobro - najwyższej jakości spożywczy olej z awokado, produkowany w wyjątkowym mikroklimacie Bay of Plenty w Nowej Zelandii.Podobnie jak w produkcji dobrego wina, na tworzenie się wyjątkowego smaku i aromatu oleju extra virgin znaczący wpływ mają gleba i warunki klimatyczne. Awokado jest owocem tropikalnym, w związku z tym niższe temperatury, w których są uprawiane awokado w Nowej Zelandii, powodują wolniejsze ich dojrzewanie. Powoduje to powstanie specyficznego profilu zawartych w nich kwasów tłuszczowych, co przyczynia się do wyjątkowego smaku naszego oleju .W połączeniu z unikalnym w skali światowej procesem produkcyjnym powstaje produkt, który zachwyca swoją czystością i wartością odżywczą.Tylko perfekcyjnie dojrzałe na słońcu awokado są zbierane i poddawane dalszej obróbce . Po usunięciu skórki i pestki miąższ awokado jest delikatnie wytłaczany na zimno w pojedynczym procesie (extra virgin). Piękny, zielonkawy olej jest przelewany do ciemnozielonych butelek, w których zachowuje swoje niepowtarzalne walory smakowe i świeżość.(...)
składnikisałata lodowapomidorki koktajlowepaprykaogórekczerwona cebulkaser sałatkowy małych kostkach.olej z awokadosól,pieprz do smakuocet balsamiczny w spray .WykonanieSałatę lodową dokładnie myjemy osuszamy suszarką do salaty lub ręcznikiem papierowym. Pomidorki myjemy,kroimy na pół.Ogórek obieramy,kroimy w słupki,cebulę w krążki,Paprykę myjemy kroimy w paseczki.Kawałki sera osączamy z zalewy lub kroimy w kosteczkę. na talerzu układamy sałatę, pomidorki koktajlowe,ogórki,cebulkę czerwoną, paprykę ,ser, listki bazylii. Przed podaniem polewamy olejem z awokado i skrapiamy octem balsamicznym posypujemy solą i pieprzem.
Informacje na temat oleju z awokado pochodzą ze strony. http://www.olej-awokado.pl/.