Wykonanie
Najzdrowsze co może być do
ziemniaków i
mięska suróweczka warzywna. Zdrowa, świerza, chrupka, kolorowa no i oczywiście smaczna. Takie suróweczki zazwyczaj przygotowuję z tego co aktualnie znajduje się w mojej lodówce. Preferuje i namawiam dodawać trochę
oleju zamiast
śmietan,
jogurtów czy
majonezu gdyż w
oleju najlepiej rozpuszczają się wit. A, D, E i K ( co za tym idzie są lepiej przyswajane przez organizm ), których jest najwięcej w warzywach.
Składniki :1
sałata2
pomidory1 średnia
paprykapół
ogórka wężowegookoło 3 łyżek
oleju lub
oliwy z oliweksól,
pieprzWszystkie warzywa dokładnie myjemy, osuszamy.
Sałatę rwiemy w rękach na małe kawałki i wrzucamy do miski.
Ogórka obieramy i kroimy w średnią kostkę podobnie jak
paprykę i
pomidora. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem i polewamy
olejem.Smacznego :)