ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z kurczaka 400 gramówpapryka mielona 0,5 łyżek deserowychpieprz 0,5 łyżek deserowychkminek mielony 0,5 łyżek deserowychkurkuma 0,5 łyżek deserowychsól 0,5 łyżek deserowycholiwa według uznaniacebula czerwona 4 sztukpapryka pomarańczowa 8 sztukpapryczka czerwona chilli 2 sztukWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w sporą kostkę. Włożyć do naczynia , oprószyć przyprawami, zalać 2 łyżkami oliwy, wymieszać i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.Oczyszczoną cebulę pokroić na cząstki, a oczyszczone strąki małej pomarańczowej papryki wzdłuż na ćwiartki, tak samo chilli.Nadziewać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie mięso, cebulę i paprykę oraz chilli. Układać na ruszcie rozgrzanego grilla i obracając smażyć na zloty kolor. W trakcie pieczenia szaszłyki smarować obficie oliwą. Podawać z pieczywem oraz odrobina soku z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: