ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 30 gramówmasło 30 gramówcebula 1 sztukmarchewka 1 sztukseler 0,5 sztukburaki 2 sztukziemniaki 200 gramówkoncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowychrosół 1 litrówliść laurowy 1 sztukziele angielskie 4 sztukpieprz ziarno 4 sztukcytryna 1 sztukolej według uznaniafilet z dorsza 150 gramówfilet z łososia 150 gramówśmietana kwaśna 4 łyżek stołowychkoperek, pęczek 0,5 sztukcukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę drobno posiekać, a marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, dodać marchewkę i seler i smażyć kilka minut na małym ogniu, mieszając. Wlać rosół, dodać koncentrat, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, gotować na małym ogniu. Oczyszczone buraki pokroić na ćwiartki, a oczyszczone ziemniaki w kostkę i dodać do rosołu, gotować 15 minut.Zasmażka: masło stopić na patelni, oprószyć mąką, krótko zrumienić na małym ogniu, nie przerywając mieszania dolać odrobinę rosołu. Wlać do zupy, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem.Umyte, osączone filety rybne pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Zupę przelać do 4 talerzy lub kokilek, dodać porcje ryby. Do każdej porcji dodać łyżkę kwaśnej śmietany i wymieszać. Zupę jarzynową z rybą udekorować gałązkami kopru.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: