ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 11(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety rybne 1,5 kilogramówmarchewka 6 sztukpietruszka 2 sztukseler 0,5 sztukcebula 3 sztukcytryna 1 sztukolej według uznaniamąka według uznaniakoncentrat pomidorowy według uznaniaziele angielskie 4 ziarnaliść laurowy 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowaną cytrynę pokropić na ćwiartki. Umyte, osuszone ryby podzielić na porcje, oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z jednej ćwiartki cytryny i wstawić do lodówki na 20 minut.Oczyszczone marchewki, pietruszki oraz seler pokroić w słupki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną cebule grubo posiekać. Warzywa przesmażyć na oleju. Po kilku minutach wlać szklankę wrzącej wody, wycisnąć resztę cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, liściem laurowym oraz zielem angielskim. Dodać mały koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu 15 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem.Ryby obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do garnka z warzywami i chwile jeszcze dusić. Podawać na gorąco lub jako zimną przystawkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: