Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso z kurczaka 50 dekagramówwarzywo 40 dekagramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
olejek rumowy 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
ziele angielskie według uznania
goździk według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
papryka ostra według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości, umyć, pokrajać w paski tak jak flaki. Patelnię pokrytą masą typu teflon posmarować
oliwą lub
olejem, rozgrzać, włożyć przygotowane
mięso, lekko obrumienić, dodać drobno posiekany
czosnek, posolić, skropić
wodą. Dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, oczyścić, pokrajać w makaronik lub rozdrobnić w paski na specjalnej szatkownicy, posolić, dodać do duszącego się
mięsa. Dusić w miarę potrzeby lekko podlewając wrzącą
wodą. Pod koniec duszenia dodać
przyprawy. Sprawdzić smak potrawy i ewentualnie dodać nieco
imbiru,
papryki czy
majeranku. Wyłożyć na salaterkę, posypać
pietruszką. Podawać z
pieczywem.Uwagi:
Mięso z nóżek i grzbietu
kurczaka; warzywa:
marchew,
pietruszka selerPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: