ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszynka wędzona 1 sztukmarchewka 1 sztukseler 1 sztuknatka pietruszki według uznaniapietruszka 1 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 sztukliść laurowy 1 sztukziele angielskie według uznaniapieprz według uznaniagoździki według uznaniakminek 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Z oczyszczonych warzyw ugotować wywar, dodając sól oraz przyprawy. Do gotującego się wywaru włożyć szynkę, szybko zagotować, a potem zmniejszyć ogień tak, aby woda lekko się gotowała. Szynka powinna się parzyć bardzo spokojnie, licząc ok. 40 minut na każdy kilogram wagi. po ugotowaniu szynkę włożyć do lodowatej wody na 15 minut. Szynka musi jeszcze stężeć. Najlepsza jest następnego dnia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: