Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
bulion warzywny 4 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
sos rybny 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
olej według uznania
papryka kolorowa 2 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
dymka 1 pęczek
groszek cukrowy 100 gramów
brokuły 100 gramów
marchewka 1 sztuk
trawa cytrynowa 2 sztuk
filety z piersi kurczaka 2 sztuk
limonka 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
imbir 1 łyżek deserowychsos
chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Nadzienie: oczyszczone warzywa drobno pokroić. Białą część
trawy cytrynowej posiekać. Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, skropić
sokiem z limonki i usmażyć na złoty kolor na
oleju. Dodać rozdrobnione warzywa oraz
trawę cytrynową i smażyć razem 6 minut, aż warzywa stracą smak surowizny, ale pozostaną jędrne. Doprawić rozdrobnionym
czosnkiem, skórka otarta z wyszorowanej
limonki, startym
imbirem,
sola oraz
pieprzem. Ogrzewać na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
Jajka wymieszać z zimnym
bulionem,
sosem sojowym i rybnym, roztrzepać widelcem z
mąką. Na rozgrzanym na patelni
oleju usmażyć kolejno 2 omlety. omlety obłożyć nadzieniem i złożyć w koperty. Resztę nadzienia ułożyć na wierzchu i podawać z sosem
chili.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TajlandzkaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: