ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukbulion warzywny 4 łyżek stołowychsos sojowy 1 łyżek stołowychsos rybny 1 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowycholej według uznaniapapryka kolorowa 2 sztukpapryczka chili 1 sztukdymka 1 pęczekgroszek cukrowy 100 gramówbrokuły 100 gramówmarchewka 1 sztuktrawa cytrynowa 2 sztukfilety z piersi kurczaka 2 sztuklimonka 1 sztukczosnek 2 ząbkiimbir 1 łyżek deserowychsos chili według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Nadzienie: oczyszczone warzywa drobno pokroić. Białą część trawy cytrynowej posiekać. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, skropić sokiem z limonki i usmażyć na złoty kolor na oleju. Dodać rozdrobnione warzywa oraz trawę cytrynową i smażyć razem 6 minut, aż warzywa stracą smak surowizny, ale pozostaną jędrne. Doprawić rozdrobnionym czosnkiem, skórka otarta z wyszorowanej limonki, startym imbirem, sola oraz pieprzem. Ogrzewać na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.Jajka wymieszać z zimnym bulionem, sosem sojowym i rybnym, roztrzepać widelcem z mąką. Na rozgrzanym na patelni oleju usmażyć kolejno 2 omlety. omlety obłożyć nadzieniem i złożyć w koperty. Resztę nadzienia ułożyć na wierzchu i podawać z sosem chili.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TajlandzkaPotrawy z JajPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: