ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegofilety z pangi 4 sztukorzechy włoskie posiekane 4 łyżek stołowychnatka pitruszki posiekana 2 łyżek stołowychbułka tarta 100 gramówcytryna 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniapieczrki 4 sztukparmezan tarty 2 łyżek stołowychmasło 50 gramówjajko 1 sztukśmietana 3 łyżek stołowychpapryka 2 sztukmarchewka 1 sztukcebula 2 sztukcukinia 1 sztukolej 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkikeczup 4 łyżek stołowychzioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:Oczyszczone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.W naczyniu rozetrzeć na pastę starte na tarce pieczarki, bułkę tartą, orzechy, posiekana zieleninę, parmezan oraz masło. Wbić jajko, dodać śmietanę i wymieszać na jednolitą masę. Filety posmarować masą ziołową, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią aluminiową. Zapiekać w piekarniku 30 minut w 180 stopniach, aby wierzch się zrumienił.Oczyszczone warzywa pokroić w zapałkę i smażyć na oleju, mieszając, aż zmiękną. Posypać ziołami, solą i pieprzem. doprawić roztartym czosnkiem i keczupem. wymieszać i chwilę poddusić. Upieczoną rybę rozłożyć na talerzach razem z jarzynką i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Super danie na Wigilię.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: