Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
filety z pangi 4 sztuk
orzechy włoskie posiekane 4 łyżek stołowych
natka pitruszki posiekana 2 łyżek stołowych
bułka tarta 100 gramów
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
pieczrki 4 sztuk
parmezan tarty 2 łyżek stołowych
masło 50 gramów
jajko 1 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
papryka 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
cukinia 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
keczup 4 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:Oczyszczone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i
pieprzem, odstawić na 30 minut.W naczyniu rozetrzeć na pastę starte na tarce
pieczarki,
bułkę tartą,
orzechy, posiekana
zieleninę,
parmezan oraz
masło. Wbić
jajko, dodać
śmietanę i wymieszać na jednolitą masę. Filety posmarować masą
ziołową, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią aluminiową. Zapiekać w piekarniku 30 minut w 180 stopniach, aby wierzch się zrumienił.Oczyszczone warzywa pokroić w zapałkę i smażyć na
oleju, mieszając, aż zmiękną. Posypać
ziołami,
solą i
pieprzem. doprawić roztartym
czosnkiem i
keczupem. wymieszać i chwilę poddusić. Upieczoną
rybę rozłożyć na talerzach razem z jarzynką i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Super danie na Wigilię.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: