ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegofilet z mintaja 600 gramówcytryna 1 sztukpor 1 sztukpapryka kolorowa 3 sztukczosnek 1 ząbkimasło 2 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekjajka 2 sztukzioła prowansalskie według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaparmezan tarty 50 gramówWykonanie:Opłukane filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i odstawić na 30 minut. Por oczyścić z zewnętrznych liści, odciąć korzonki i przyciąć ciemno zielone końce liści. Przekroić na pół i pod strumieniem bieżącej wody dokładnie wypłukać i pokroić na plasterki. Oczyszczoną paprykę pokroić na paseczki.. Żaroodporne naczynie natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku, wysmarować masłem i posypać tartą bułką. na dnie formy położyć połowę przygotowanych warzyw, a na nich rozłożyć filety. Przykryć resztą warzyw. Śmietanę wymieszać z jakami, doprawić ziołami, solą i pieprzem. Tą mieszanka zalać ryby, a wierzch posypać startym parmezanem. Zapiekać ok.30 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: