Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
mintaja 600 gramów
cytryna 1 sztuk
por 1 sztuk
papryka kolorowa 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
jajka 2 sztuk
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
parmezan tarty 50 gramówWykonanie:Opłukane
filety rybne skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
sola i odstawić na 30 minut.
Por oczyścić z zewnętrznych liści, odciąć korzonki i przyciąć ciemno zielone końce liści. Przekroić na pół i pod strumieniem bieżącej
wody dokładnie wypłukać i pokroić na plasterki. Oczyszczoną
paprykę pokroić na paseczki.. Żaroodporne naczynie natrzeć przekrojonym ząbkiem
czosnku, wysmarować
masłem i posypać
tartą bułką. na dnie formy położyć połowę przygotowanych warzyw, a na nich rozłożyć filety. Przykryć resztą warzyw.
Śmietanę wymieszać z jakami, doprawić
ziołami,
solą i
pieprzem. Tą mieszanka zalać
ryby, a wierzch posypać startym
parmezanem. Zapiekać ok.30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: