ßßß Cookit - przepis na mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą

mintaj pieczony ze szpinakiem i fetą

nazwa

Wykonanie

Zdrowe, lekkie danie z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację.
Składniki:
4 filety z mintaja
300 g szpinaku
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
1 łyżka masła
2 plasterki sera feta
sól
pieprz
pieprz cytrynowy
Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu śmietanę. Wyłożyć na rybę. Fetę pokroić w kosteczki i ułożyć na wierzchu szpinaku. Piec w 200*C około 20 minut. Podawać z ziemniakami i surówką lub pomidorkami.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/09/mintaj-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta.html