Wykonanie
To moje drugie podejście do
jajek w kokilkach. Niewątpliwie bardziej udane niż to pierwsze ;) Trzeba bardzo kontrolować czas przebywania kokilek w piekarniku, aby uzyskać idealne ścięcie
żółtka.

Użyłam:- 3
jajka- 3 łyżki
szpinaku (niestety mrożonego)- ząbek
czosnku- 50 gram
sera feta-
masło do wysmarowania kokilek
sól,
pieprz do smaku
Szpinak przesmażamy z
czosnkiem na patelni i następnie nakładamy go na dno wysmarowanych wcześniej kokilek.
Ser feta kruszymy na
szpinak.Następnie wbijamy
jajka, solimy i
pieprzymy do smaku.Jeśli został nam
ser możemy też pokruszyć trochę na
jajka.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C. W zależności od naszych upodobań pieczemy od 10 do 15 minut.Voila!A tak wygląda zabrane w trakcie jedzenia danie ;)