ßßß
3 średnie cukinie500 g umytych i oczyszczonych pieczarek1 marchewka2 cebule3 duże jajka½ szklanki bułki tartejsól, pieprzolej do smażeniaCukinie umyć i zetrzeć razem z łupką na tarce o dużych oczkach, posolić i po kilku minutach dobrze odcisnąć.Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, odparować na niewielkiej ilości oleju. Na końcu doprawić solą i pieprzemCebulę drobno posiekać.Marchew pokroić w cienkie słupki długości 2- 3 cm .Do warzyw dodać jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrobić na jednolitą masę.Małą keksówkę (np. o wymiarach 30 cm x 10 cm) natłuścić i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia, co ułatwia wyjmowanie gotowego pasztetu z foremki.Masę przełożyć do keksówki i przykryć folią aluminiową.Piec w 180 stopniach, grzałka góra-dół, około 40 minut, a następnie usunąć folię z góry i piec kolejne 15 minut.