ßßß Cookit - przepis na Frykas z indyka z pieczarkami

Frykas z indyka z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 600 gramów
bulion drobiowy 0,5 litrów
pieczarki 250 gramów
marchewka 200 gramów
cebula 1 sztuk
goździki 3 sztuk
margaryna 40 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować bulion. Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Oczyszczoną cebulę naszpikować goździkami i listkami laurowymi i razem z mięsem włożyć do gotującego się bulionu. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 30 minut. Mięso wyjąć i ostudzone pokroić w kostkę, a wywar przecedzić. Oczyszczone pieczarki oraz marchewkę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju. Dodać mąkę i podsmażyć. zalać szklanka wywaru oraz winem i dusić 10 minut. Dodać mięso i doprawić do smaku sola, pieprzem i estragonem. Zagotować i wymieszać ze śmietaną połączoną z żółtkiem. podawać z ryżem uformowanym w wieniec.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10779/Frykas-z-indyka-z-pieczarkami