ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 600 gramówbulion drobiowy 0,5 litrówpieczarki 250 gramówmarchewka 200 gramówcebula 1 sztukgoździki 3 sztukmargaryna 40 gramówmąka 2 łyżek stołowychwino białe 0,5 szklanekśmietana 0,5 szklanekżółtka 2 sztukestragon 1 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zagotować bulion. Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Oczyszczoną cebulę naszpikować goździkami i listkami laurowymi i razem z mięsem włożyć do gotującego się bulionu. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 30 minut. Mięso wyjąć i ostudzone pokroić w kostkę, a wywar przecedzić. Oczyszczone pieczarki oraz marchewkę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju. Dodać mąkę i podsmażyć. zalać szklanka wywaru oraz winem i dusić 10 minut. Dodać mięso i doprawić do smaku sola, pieprzem i estragonem. Zagotować i wymieszać ze śmietaną połączoną z żółtkiem. podawać z ryżem uformowanym w wieniec.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: