Kotleciki ziemniaczane z sosem pomidorowym

nazwa

Wykonanie

« Surówka z pomidorów i kwaszonych ogórków
Bezmięsnie.
Dla 4 osób:
400 g ugotowanych ziemniaków
1 cebula
łyżeczka masła
pół pęczka koperku
jajko
pół szklanki tartej bułki
sól, pieprz
sos:
1 cebula
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów bez skórki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle i dodać do ziemniaków. Dodać drobno posiekany koperek, jajko i dwie łyżki tartej bułki, wymieszać i doprawić do smaku. Sos: Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i podsmażyć. Dodać posiekane pomidory wraz z zalewą. Dusić, aż woda odparuje. Doprawić do smaku. Z masy ziemniaczanej uformować kotleciki i obtoczyć w pozostałej bułce. Smażyćna złoto na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem pomidorowym.
Przepis z: Przyjaciółka nr 21/2017
piątek, 02 lutego 2018, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
Tuńczykowa pasta do smarowania pieczywa
Akurat na piątek ;) Dla 4 osób: 2 puszki tuńczyka we własnym sosie kilka łodyg koperku 50 g jogurtu naturalnego szczypta pieprzu cayeńskiego szczypta mielonej s
Proste bułki ciabatta
No i do tego pyszne. Nie przejmujcie się, gdy po zagnieceniu ciasto będzie bardzo luźne. Na ok 8-9 sztuk 21 g drożdży 1 łyżeczka cukru 500 g mąki 2 łyżeczki sol
Sernik marcepanowy na migdałowym spodzie
Z pewnością go pokochacie, tak, jak moja rodzina :) Na formę o średnicy 28 cm. spód: 30 g mąki 30 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypt
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2018/02/Kotleciki-ziemniaczane-z-sosem-pomidorowym.html