Wykonanie
« Surówka z
pomidorów i
kwaszonych ogórkówBezmięsnie.
Dla 4 osób:400 g ugotowanych
ziemniaków1
cebulałyżeczka
masłapół pęczka
koperkujajkopół szklanki
tartej bułkisól,
pieprzsos:1
cebula2 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnkupuszka
pomidorów bez skórki
Ziemniaki przepuścić przez praskę.
Cebulę posiekać, zeszklić na
maśle i dodać do
ziemniaków. Dodać drobno posiekany
koperek,
jajko i dwie łyżki
tartej bułki, wymieszać i doprawić do smaku. Sos:
Cebulę posiekać i zeszklić na
oliwie. Dodać posiekany
czosnek i podsmażyć. Dodać posiekane
pomidory wraz z zalewą. Dusić, aż
woda odparuje. Doprawić do smaku. Z masy ziemniaczanej uformować kotleciki i obtoczyć w pozostałej
bułce. Smażyćna złoto na rozgrzanym
oleju. Podawać z
sosem pomidorowym.Przepis z: Przyjaciółka nr 21/2017piątek, 02 lutego 2018, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyTuńczykowa pasta do smarowania
pieczywaAkurat na piątek ;) Dla 4 osób: 2 puszki
tuńczyka we własnym sosie kilka łodyg
koperku 50 g
jogurtu naturalnego szczypta
pieprzu cayeńskiego szczypta mielonej sProste
bułki ciabattaNo i do tego pyszne. Nie przejmujcie się, gdy po zagnieceniu ciasto będzie bardzo luźne. Na ok 8-9 sztuk 21 g
drożdży 1 łyżeczka
cukru 500 g
mąki 2 łyżeczki solSernik marcepanowy na
migdałowym spodzieZ pewnością go pokochacie, tak, jak moja rodzina :) Na formę o średnicy 28 cm. spód: 30 g
mąki 30 g
mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia szczypt