Wykonanie
            Lubię raczyć moich gości eksperymentami, to od ich opinii w dużej mierze zależy czy dana potrawa znajdzie się na blogu. Jeżeli chodzi o dzisiejszy przepis testerów było czworo i opinie były podzielone, mianowicie 
mężu nie był zbyt zachwycony, jak się okazuje jego wybredne podniebienie średnio toleruje 
wędzonego łososia, którego smak porównał do... 
śledzia (!!! wtf ??!!) Reszta zasmakowała w tych nietypowych muffinach, wszyscy natomiast stwierdziliśmy, że świetnie smakowałyby w wersji bardziej swojskiej, mianowicie w towarzystwie smażonej 
kiełbaski czy 
boczku. Same babeczki z pewnością powtórzę, nie koniecznie z 
łososiem.


Składniki na ok.15 babeczek:600 g obranych 
ziemniaków1 
cebula3 ząbki 
czosnkusól, 
pieprz2 
jajka4 łyżki 
bułki tartej2 łyżki 
oliwy z oliwekkilka gałązek 
pietruszki100 g 
wędzonego łososiaWarzywa posiekać w rozdrabniaczu, dodać resztę składników i wymieszać. Silikonowe foremki do muffinek napełnić do połowy, dodać kawałek 
wędzonego łososia i przykryć pozostałą masą ziemniaczaną. Piec w 180 stopniach przez ok.45 minut.My jedliśmy je w towarzystwie 
sosu czosnkowo - 
koperkowego.